p9050034
p9120349
p9050032
p9120297
p9050026
p9050044

1-sterDe 1* duik opleiding is het startpunt voor elke duiker. Als 1*-duiker word je opgeleid om zelfstandig met minimaal een gelijk gebrevetteerde duiken te kunnen maken tot een diepte van 20 meter. Je doet dat onder gelijke of lichtere omstandigheden dan waarin je bent opgeleid en je blijft te allen tijde binnen de nultijden. Je duikt niet in getijdenwater.
De NOB heeft ervoor gekozen een medische keuring van geschiktheid voor de duiksport verplicht te stellen. In de aanloop naar het 1*-duikbrevet kun je met een eigen medische verklaring en vrijwaring volstaan tot aan de eerste duik in het buitenwater.

Wat houdt de duik opleiding in?

De opleiding tot 1*-duiker is de basisopleiding voor duikers. De 1*-opleiding is vergelijkbaar met de Open Water opleiding van PADI. Na afloop van deze cursus krijg je een wereldwijd erkend (NOB/CMAS) brevet en ben je in staat om samen met een buddy binnen de brevet doelstellingen (o.a. maximale diepte, type duikwater) zelfstandig duiken te maken.

Kosten

De kosten voor een duikopleiding zijn niet hoog. De kosten zijn voornamelijk voor:

  • Het theorieboek en de brevet card
  • Een 5-tal theorielessen
  • De begeleiding van een 10-tal buitenwater praktijklessen door een instructeur
  • Gebruik  perslucht, apparatuur en een trimvest.

Hoe ziet de cursus er uit

De cursus duurt ca. 12 weken en is opgebouwd uit:

  • Een 5 tal theorieavonden, meestal op woensdag avond
  • Een 5 tal binnenwater (zwembad) sessies op vrijdagavond
  • Een 10 tal buitenwater duiken om de geleerde vaardigheden in het buitenwater te tonen.

Naast de ‘lesuren’ wordt van je verwacht dat je zelf wat studie uurtjes investeert om de theorie onder de knie te krijgen.

De opleiding wordt verzorgd door onze eigen gediplomeerde instructeurs. Tijdens de opleiding worden alle benodigde boeken en duikuitrusting (o.a. ademautomaat, duikvest, fles, perslucht, lood etc.) beschikbaar gesteld.

Als je je theorie en zwembad sessies achter de rug hebt, kun je beginnen met de laatste stap van je duik opleidingen, duiken in het buitenwater. 

Het buitenwater deel van de opleiding vindt plaats in een plas in de buurt. Tijdens dit buitenwater deel worden meestal 10 buitenwater duiken gemaakt.

Zoals gebruikelijk bij een NOB vereniging is deze planning niet meer dan een indicatie, en kunnen er naar behoefte en in overleg specifieke aanpassingen worden gemaakt.

Wanneer je hebt aangetoond dat je zowel de theoretische kennis als de praktische vaardigheden voldoende beheerst, ontvang je het felbegeerde 1*-duikbrevet.

Voorwaarden voor deelname

Om deze opleiding te kunnen volgen hoef je eigenlijk maar aan 3 eisen te voldoen:

  • je moet kunnen zwemmen
  • je moet bij aanvang van de opleiding minimaal 14 jaar zijn
  • je moet in het bezit zijn van een verklaring van een huisarts of keuringsarts waaruit blijkt dat er geen medische belemmeringen zijn (zie duikmedische keuring).

Geslaagd, en dan?

Tijdens deze cursus ben je lid van onze vereniging. Lid zijn van onze vereniging heeft als voordeel dat je tegen een gereduceerd tarief  (o.a. lesboeken en brevetkaarten) vervolg opleidingen (2* en 3*) kunt doen.1-duiker-omslag-175x300

Je kunt ook tegen kostprijs diverse specialisaties (zie specialties) gaan volgen zoals Fotografie, Nitrox, droogpak, redden enzovoort.

We trainen 1x per week in het zwembad, organiseren wekelijks clubduiken, evenementen en jaarlijks een duikreis naar Zeeland.

Geïnteresseerd geraakt? Neem dan voor meer informatie contact op met ons

 


478
00:34

Zwaar bewolkt en 14° C met windkracht 1