p9050034
p9120349
p9050032
p9120297
p9050026
p9050044

onderarmsgreepAls 2*-ster sportduiker heb je heel veel mogelijkheden om plezier aan je hobby te beleven. Je kunt duiken in getijdenwater, na zonsondergang de vissen bewonderen die je overdag niet ziet, het leven onder water herkennen en meer kennis opdoen in het assisteren van je buddy bij onverwachte situaties. Je verbreedt in deze opleiding je horizon.

In de  2*-cursus doe je ervaring op met het plannen en veilig uitvoeren van duiken onder diverse omstandigheden. Er wordt bovendien aandacht besteed aan de meest voorkomende duikgerelateerde aandoeningen: hoe herken je ze en hoe moet je erop reageren? Als 2*-duiker duik je binnen de nultijden.
Voordat je je 2*-duikbrevet kunt aanvragen, moet je in totaal minimaal 20 duiken hebben gemaakt. De duiken uit je vorige opleiding tellen hierbij mee, evenals de duiken die je maakt in het kader van de opleiding.

Voorwaarden voor deelname

Om deze opleiding te kunnen volgen moet je aan de volgende eisen voldoen:

 • Een 1*-brevet hebben of een vergelijkbaar brevet van een andere duikorganisatie (bijv Padi Open water).
 • Minimaal 15 jaar zijn
 • je moet in het bezit zijn van een verklaring van een huisarts of keuringsarts waaruit blijkt dat er geen medische belemmeringen zijn (zie duikmedische keuring).
 • Er is geen minimum eis meer aan het aantal duiken dat je moet hebben voordat je mag beginnen aan de opleiding (hoewel wat ervaring het wel makkelijker maakt).

Hoe ziet de cursus er uit

De cursus bestaat uit de volgende onderdelen:

 • Redden
 • Navigatie
 • Nachtduiken
 • Getijdenwaterduiken
 • Diep(er)duiken
 • Onderwaterleven

Met uitzondering van het onderdeel Redden bestaat elk onderdeel uit 1 theorieles en een aantal buitenwaterlessen/duiken.  Voor het onderdeel Redden worden daarnaast ook nog 2 zwembad sessies georganiseerd.

Totaal:

 • Een 6 tal theorielessen
 • Een 2 tal zwembad lessen
 • Een 10 tal buitenwater duiken om de geleerde vaardigheden in het buitenwater te tonen.

Naast de ‘lesuren’ wordt van je verwacht dat je zelf wat studie uurtjes investeert om de theorie onder de knie te krijgen.

De opleiding wordt verzorgd door onze eigen gediplomeerde instructeurs. Tijdens de opleiding worden alle benodigde boeken en perslucht, apparatuur (ademautomaat, duikfles en trimvest) beschikbaar gesteld.

Als je je theorie en zwembad sessies achter de rug hebt, kun je beginnen met de laatste stap van je duik opleidingen, duiken in het buitenwater. 

Het buitenwater deel van de opleiding vindt plaats in een plas in de buurt. Tijdens dit buitenwater deel worden meestal 10 buitenwater duiken gemaakt.

Zoals gebruikelijk bij een NOB vereniging is deze planning niet meer dan een indicatie, en kunnen er naar behoefte en in overleg specifieke aanpassingen worden gemaakt.

Wanneer je hebt aangetoond dat je zowel de theoretische kennis als de praktische vaardigheden voldoende beheerst, ontvang je het felbegeerde 2*-duikbrevet.

Geslaagd, en dan?

Tijdens deze cursus ben je lid van onze vereniging. Lid zijn van onze vereniging heeft als voordeel dat je tegen een gereduceerd tarief  (o.a. lesboeken en brevetkaarten) vervolg opleidingen (3*) kunt doen.

2-duiker-omslag-184x300Je kunt ook tegen kostprijs diverse specialisaties (zie specialties) gaan volgen zoals Fotografie, Nitrox, droogpak, redden enzovoort.

We trainen 1x per week in het zwembad, organiseren wekelijks clubduiken, evenementen en jaarlijks een duikreis naar Zeeland.

Geïnteresseerd geraakt? Neem dan voor meer informatie contact op met ons

478
22:49

Zwaar bewolkt en 20° C met windkracht 2