p9050034
p9120349
p9050032
p9120297
p9050026
p9050044

Opleidingsprogramma

Hippocampus bied een complete pakket aan van theorie, zwembad  en buitenwater lessen voor de gevorderde en de beginnende duiker vanaf 14 jaar. Hippocampus verzorgt ook NOB instructeurs opleidingen.sportduikerDe opleidingen die gevolg kunnen worden zijn onderandere:

* 1-ster sportduiker
* 2-ster sportduiker
* 3-ster sport duiker

 

 

Hiernaast is er nog een scala aan specialisatie’s die gegeven worden, soms komen er ook leden van andere verenigingen om deze opleidingen te volgen:

  • Onderwater fotografie.
  • Droogpak duiken.
  • Duiken in getijden water.
  • Onderwater biologie.

Je hebt in eerste instantie voor de zwembadlessen alleen snorkel, masker en zwembadvinnen nodig. Voor de buitenwaterduiken is een eigen pak noodzakelijk, al het andere materiaal zoals een perslucht fles, stab-jackets, kunnen kostenloos geleend worden. Ook het vullen van de flessen is in de contributie inbegrepen.

In een sportduiker opleiding wordt er gewerkt met buddy paren, hierdoor is het praktisch noodzakelijk dat er minimaal 2 duikers een opleiding volgen.

De werkwijze is dat er een instructeur toegewezen wordt om theorielessen te gaan verzorgen.  De theorie lessen worden gegeven in een presentatie ruimte van het zwembad De Grote Koppel.

Tijdens de reguliere zwembad trainingen zal er ook al worden gewerkt aan de vaardigheden die behoren bij de opleiding.

Nadat de theorie en de zwembad lessen success vol zijn afgerond kan er gestart worden met de buitenwater lessen. Elk buddypaar zal voor de praktijklessen een eigen instructeur krijgen, er wordt in het buitenwater niet gedoken in groepen voor een opleiding. Maar in een 3 tal, 1 instructeur en 2 kandidaten. Voor sommige omstandigheden  kan de instructeur de hulp van een andere instructeur of gevorderde duiker inroepen.

Tijdens het trainingsuur van 21.30 tot 22.30 is het zwembad ook ingedeeld in verschillende zwembanen, elke voor hun specifieke doelgroep.

  • Baan 1, is de sportduiker opleidingen zoals 1 * opleiding.
  • Baan 2, is voor de zelfstandig trainende leden.
  • Baan 3, is een baan voor de technische duiker, hierin worden de duik technische vaardigheden op niveau gehouden door een aantrekkelijke afwisseling van onderwerpen en oefeningen.
478
12:42

Zwaar bewolkt en 23° C met windkracht 3