p9050034
p9120349
p9050032
p9120297
p9050026
p9050044

Scubadoe

De jeugd duikt met het Scubadoe programma.nob-scubadoe-4

Voor de jeugd volgt OSV-Hippocampus het NOB Scubadoe snorkel en duik programma. Scubadoe is een opleidingsprogramma van de Nederlandse Onderwatersport Bond (NOB), speciaal geschreven voor de jeugd. Onze trainers en instructeurs hebben hiervoor  een speciale opleiding gehad. 

Het Scubadoe programma bied een gevarieerd aanbod van duik lessen. De complete opleiding (snorkelen, duiken en specialisaties) is speciaal geschreven voor de leeftijd tot 14 jaar. Vanaf 14 jaar kan er gestart worden met het volwassen programma (zie onder volwassenen voor meer informatie).

Duiksportopleiding.
Het zwembad is ingedeeld in 3 verschillende banen, elke baan heeft een eigen niveau en oefend voor de Scubadoe diploma’s. Elke baan kent de onderdelen snorkelen en duiken met perslucht op hun eigen niveau.

Baan 1:nob-scubadoe-3
Is de baan voor de instromers in het Scubadoe programma hier wordt er getrained voor het "Snorkel diploma A" het "1e perslucht brevet" en het "Adem brevet". Leeftijd van de kinderen is hier tussen de 10 en 11 jaar.

Baan 2:
Dit is de baan voor de licht gevorderde, het Scubadoe programma richt zich op het "Snorkel diploma B" en het "Bellen perslucht brevet".
Leeftijd van de kinderen is hier tussen de 11 en 12 jaar.

Baan 3:
Deze baan is voor de gevorderde kinderen. De hoogste Scubadoe diploma’s worden hier aangeboden. Dit is het "Snorkeldipoma C" en het perslucht brevet "Trimmen" aangevuld met specialiaties.
De leeftijd van de jeugdleden hier is vanaf 13 jaar totdat zij uitstromen naar de senioren. Er is geen strikte stop voor het uitstromen. Voor sommige kinderen (jeugd leden) zijn er nog voldoende redenen om in deze baan te blijven.

478
23:00

Zwaar bewolkt en 20° C met windkracht 1